Vaneri

Vuosien myötä tuotevalikoimamme on monipuolistunut, mutta edelleen levytuotteet, erityisesti vanerit, ovat päätuoteryhmä. Pidämme aina varastossamme laajan valikoiman erilaisia levyjä, joten saat vanerit silloin kun tarvitset niitä, etkä vasta kahden viikon päästä.

Materiaalitarpeissa kannattaa kääntyä puoleemme ja kysyä aina edullisista tarjouksistamme! Voimme kovalla kokemuksellamme rohkeasti sanoa olevamme vanerin ammattilainen.

Yleistietoa vanereista

 

Yleisimmät vanerin raaka-aineet ovat koivu ja kuusi. Vanerit ovat puulevyjä, jotka ovat valmistettu liimaamalla ohuita puuviiluja yhteen. Viilut ovat liimattu ristiin levyn elämisen aiheuttamien mittojen muutoksien minimoimiseksi. Mittojen muutoksien suurin aiheuttaja on kosteus, joka turvottaa puuta. Vanerien viilujen liimaamiseen käytetään sekä värillistä, että väritöntä liimaa, mutta väritön kestää näistä huonommin kosteutta. Vanerin käyttökohteet ovat rajattomat: betonimuotit, sisustaminen, kuljetusten tukeminen ja laatikointi, erilaiset rakennuskohteet, kotelot, laatikot, jne…

Lisätietoa kotimaisista vanereista löydät täältä: Vanerikäsikirja

Filmivaneri

Filmivanerit ovat pinnoitettuja vanereita. Pinnoitteena käytetty filmipinnoite on vanerin päälle kuumapuristettu kalvo, joka imeytyy osittain puuhun prosessin aikana. Filmipinnoite sisältää hartsia, joka lämpökäsittelyssä muodostaa kovan ja kestävän pinnan.

Erilaisia filmivanereita voidaan käyttää esimerkiksi eläinsuojissa, varastotiloissa, kärryjen- ja kulkuväylien lattioissa, joissa tarvitaan kitkaa ja kestävyyttä.

Filmivanerit ja viirapintaiset vanerit 2-laatuisina suoraan varastostamme vahvuuksissa 4 – 30 mm. Kysy myös värivaihtoehtoja.

Koivuvaneri

Kuvahaun tulos haulle koivuvaneri

Koivuvaneri soveltuu suurta lujuutta, hyvää ulkonäköä tai useita käyttökertoja vaativiin kohteisiin. Koivuvanerista saadaan upea pinta näkyviin paikkoihin ja sitä voi jatkojalostaa esimerkiksi lakkaamalla tai maalaamalla.

Koivuvanerit yleensä varastosta vahvuuksina 4 – 30 mm vakiolevykoossa 1220×2440. Varastolaatuina pääasiassa kilolaadun vanerit.

Havuvaneri

Havuvaneri on kevyt ja taloudellinen monikäyttövaneri, joka on nopea ja helppo asentaa.  Havuvaneri on ihanteellinen ratkaisu erilaisiin rakenteisiin, kuten katteenalustaksi, lattioihin ja seinälevytykseen. Erinomainen materiaali myös puusepänteollisuuteen, huonekaluihin, pakkauksiin ja kuljetusvälineiden rakenteisiin.

Havuvanereita suoraan varastosta kilolaatuisina. Yleisimmät varastovahvuudet ovat 4 – 30 mm ja levykoossa 2440×1220.

Palavaneri

Vakiolevykokojen lisäksi varastostamme löytyy runsaasti erilaisia palakokoja  sekä puu- että filmipintaisena.

Ota yhteyttä ja kysy minkälainen vaneri sopii parhaiten sinun tarpeisiisi!

1